vineri, 26 august 2011

Introducere


     Am apărut pe faţa pămîntului în urmă cu 23 de ani pe piciorul meu de plai, pe gura mea de rai. Îmi iubesc baştina fiindcă acolo am copilărit, acolo am cunoscut ce înseamnă deal, ce înseamnă vale, ce înseamnă pădure, ce înseamnă izvor. Acolo îmi este sufletul meu şi eu pot spune că este cel mai minunat sat din Moldova, pentru că este satul meu.     
     Îţi ve-i pune întrebarea: de ce să fac aprox. 40 km de la Chişinău pînă la Stolniceni? Îi ve-i face pentru locurile pitoreşti, primăvara pentru copacii înfloriţi şi primele fire de iarbă, vara pentru a scăpa de rutina şi canicula urbană, toamna pentru mirosul de struguri, porumb şi fum, iar iarna pentru gerul de îţi îngheaţă părul din nas. Pe lîngă locurile pitoreşti cu siguranţă că ve-i avea parte şi de o mămăliguţă cu tocăniţă sau o zeamă dintr-o găină bătrînă, sau nişte roşii rupte proaspăt din grădină. Eu pot spune doar un singur lucru Tu decizi dacă îţi doreşti să descoperi locuri noi pitoreşti, ne mai auzite pînă acum.
     Ideea de a scrie măcar un articol despre satul meu a apărut de mai mult timp, dar cred că nu am avut suficientă motivaţie pentru a începe, Blog pentru Basarabia mi-a oferit motivaţia şi mă bucur că am facut-o şi pe asta!

Un comentariu: